Литва прагнутиме посилення санкцій і збільшення військової допомоги Україні – президент

Четвер, 28 липня 2022, 17:37

Президент Литви Гітанас Наусєда під час виступу у Верховній Раді в четвер запевнив, що Вільнюс буде й надалі домагатися на міжнародній арені посилення санкційного тиску на Росію та збільшення військової допомоги Україні.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Сьогодні Литва підтримувала і підтримує Україну всіма своїми можливостями, надає військову, гуманітарну та фінансову допомогу аж до перемоги. Від початку війни всю Литву об’єднало велике бажання допомоги Україні", – зазначив Наусєда.

Він наголосив, що Литва допоможе Україні здобути перемогу у війні проти Росії.

"Ми дуже добре усвідомлюємо загрозу, яку становлять імперські амбіції Росії для безпеки всього регіону. Історичний досвід вчить, що московського тирана треба вчасно зупинити. Ми не можемо повторювати старих помилок", – вважає він.

Литовсьий президент зазначив, що з цією метою Литва продовжить працювати з міжнародними партнерами та союзниками для посилення санкцій проти Москви та військової допомоги Києву.

"Сьогодні ми чітко бачимо, що рішень щодо запровадження міжнародних санкцій та військової підтримки Україні, якими б важливими вони не були, все ж недостатньо. Тому ми будемо прагнути до подальшого посилення санкцій і забезпечення їхньої ефективної реалізації, а також до зменшення залежності всієї Європи від російських енергопотоків", – наголосив Наусєда.

Нагадаємо, президент Литви Гітанас Науседа прибув до Києва у День української державності. Там він вручив президенту України Володимиру Зеленському найвищу нагороду Литви - Орден Вітовта Великого.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: