Російські дипломати поскаржились на блокування банківського рахунку у Швейцарії

П'ятниця, 29 липня 2022, 17:29

Постійне представництво Росії при женевському відділенні ООН у п’ятницю поскаржилось на блокування швейцарським банком особистого рахунку керівника місії Гєннадія Гатілова.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на російський РБК.

Згідно з повідомленням місії, в банку пояснили, що банківський рахунок було заблоковано "у зв'язку з офіційним статусом керівника дипмісії".

Представництво Росії при структурах ООН у Женеві також стверджує, що Швейцарія нібито відмовилась від своєї політики нейтралітету, що "впливає не лише на двосторонню політико-економічну сферу, а й на повсякденне життя російської дипмісії".

"Низка банків, компаній зі страхування та технічного обслуговування автомашин, з якими у нас були давні партнерські відносини, вирішили відмовитися від контрактів, які були з нами, при цьому прямо кажучи причину – тому що ми з Росії", – нарікають російські дипломати.

На початку липня міністр фінансів Болгарії Асен Василев заявив, що країна відповідно до санкцій Європейського Союзу заморозила переказ з Росії до її посольства в Софії, який призначався для виплат зарплат.

Раніше стало відомо, що посольство Росії у Швейцарії погрожує подати до суду на швейцарську газету Neue Zurcher Zeitung, яка опублікувала матеріал із мемами на російського президента Владіміра Путіна та Володимира Зеленського.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.