Україна та Швеція вперше погодили спільну заяву щодо ключових питань двосторонньої співпраці

Вівторок, 5 липня 2022, 08:11

Україна та Швеція підписали спільну заяву щодо оборонної співпраці, галузевого співробітництва у сферах атомної енергетики, енергоефективності, фінансової підтримки.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський під час брифінгу з прем'єр-міністром Швеції Магдаленою Андерссон у Києві, пише "Європейська правда".

"Сьогодні ми погодили з пані прем’єр-міністром спільну заяву. Це перший такий документ в історії двосторонніх відносин. У спільній заяві зафіксовані ключові питання для обох наших держав. Це стосується, зокрема, оборонної співпраці, галузевого співробітництва у сферах атомної енергетики, енергоефективності, фінансової підтримки для України. Я дуже вдячний Швеції за підтримку нашого курсу на повноправне приєднання до Європейського Союзу в майбутньому", – сказав Зеленський, яка цитує пресслужба ОП.

За словами глави держави, крім оборонних, економічних та енергетичних питань, на переговорах порушувалися питання щодо посилення санкцій проти Російської Федерації.

Андерссон заявила, що її країна після вступу в НАТО буде підтримувати політику відкритих дверей для України.

Вона також сказала, що кращими інструментами для припинення війни є нові санкції проти РФ та підтримка для України стільки, скільки буде необхідно.

Перед зустріччю із Зеленським Магдалена Андерссон побувала у звільнених після окупації Бучі та Бородянці

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.