Європарламент закликав Сербію негайно приєднатися до санкцій ЄС проти Росії

Четвер, 7 липня 2022, 08:42

Європейський парламент закликав Сербію терміново приєднатися до санкційних рішень Євросоюзу проти Росії.

Про це йдеться у затвердженій у середу доповіді щодо розширення ЄС на Західні Балкани, пише "Європейська правда".

У доповіді висловлюється сильний жаль з приводу того, що Сербія не приєдналася до санкцій ЄС після вторгнення Росії до України.

Євродепутати також закликають до прогресу в галузі верховенства закону, основних прав, свободи вираження поглядів, зміцнення плюралізму ЗМІ та нормалізації відносин із Косово.

У доповіді висловлюється занепокоєння поширенням дезінформації та міститься заклик до сербської влади та Єврокомісії боротися з дезінформацією, російською пропагандою та іншими гібридними загрозами на Західних Балканах.

"Після квітневих виборів 2022 року та агресивної війни Росії є реальне відчуття, що наші партнери в Сербії мають рішуче рухатися вперед своїм європейським шляхом. Наш звіт фактично відображає складну політичну реальність у Сербії та закликає всі проєвропейські сили в країні повністю зосередитися на прогресі в реформах верховенства права, діалозі Белград-Пріштіна та узгодженні з міжнародними позиціями", — сказав автор доповіді, словацький євродепутат Володимир Більчик.

Як повідомлялося, президент Сербії Александар Вучич вважає, що тиск на країну з метою долучитися до санкцій проти Росії не повинен стати на заваді подальшому шляху до Європейського Союзу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.