До Естонії прибули американські F-35

фото
П'ятниця, 8 липня 2022, 21:15

На військово-морську базу Емарі, що на півночі Естонії, у п’ятницю прибули американські сучасні винищувачі F-35 у межах зусиль НАТО зі зміцнення східного флангу.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на пресслужбу збройних сил Естонії.

 
Фото: Збройні сили Естонії

Американські винищувачі прибули в межах місії НАТО "Повітряний щит", спрямованої на посилення оборони території Альянсу між Балтійським і Чорним морями.

Винищувачі F-35 є найбільш сучасними в історії людства повітряними суднами цього типу, здатними виконувати бойові та розвідувальні функції, а також діяти як тактичний бомбардувальник.

 
Фото: Збройні сили Естонії

На базі Емарі перебувають також французькі бойові літаки Mirage-2000 та бельгійські F-16, додали в естонських збройних силах.

Як повідомлялося, Міноборони Естонії перегляне оборонні плани країни відповідно до військової тактики Росії, яку вона застосовує у війні проти України.

Нагадаємо, на саміті НАТО в Мадриді було ухвалено рішення направити до Естонії додаткові сили Альянсу. Таким чином, Велика Британія збільшить свій військовий контингент в Естонії до розмірів бригади, а в результаті в Естонії буде сформовано цілу дивізію військ НАТО.

Як повідомлялося, прем’єрка Естонії Кая Каллас задоволена рішенням Альянсу щодо захисту держав Балтії, ухваленим на саміті лідерів у Мадриді.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.