Британія застерігає РФ від повторення обстрілів Одеського порту

Понеділок, 1 серпня 2022, 13:03

Велика Британія вітає факт виходу першого судна з українським зерном з порту Одеси і наголошує, що обстріли порту Росією не повинні повторитися.

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться у заяві глави МЗС Британії Ліз Трасс.

"Це важливий перший крок. Велика Британія та наші союзники наполегливо домагалися такого результату" - заявила вона.

За словами Трасс, Росія відчула на собі весь тягар глобального тиску, і тепер очі всього світу спостерігатимуть, чи продовжуватиме вона використовувати світові постачання продовольства як зброю, як це було досі.

"Ці кораблі повинні отримати безпечний прохід. Обстрілу Росією Одеського порту не повинно повторитися" - заявила глава МЗС Британії.

"Єдиний спосіб, яким Путін справді може пом’якшити створену ним глобальну кризу продовольчої безпеки, це припинити його жорстоке вторгнення в Україну" - наголосила також вона.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба назвав вихід першого корабля "днем полегшення для світу".

Нагадаємо, після 9 ранку міністр інфраструктури України повідомив, що з Одеси відчалило судно RAZONI під прапором Сьєрра-Леоне з 26 тис тонн української кукурудзи.

Детальніше про підписані у Стамбулі домовленості щодо зерна - у новому відео "ЄвроПравди", а також у статті: Стамбул як "Мінськ": що отримає Росія від Заходу у "зерновій угоді" та поза нею.

Читайте також: Хлібне місце: яку роль обрала Туреччина у "зерновій угоді" та чому закриває очі на дії РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.