У Франції третій день борються з пожежею біля Бордо, свою допомогу надішле Польща

Четвер, 11 серпня 2022, 11:28

Понад 1000 пожежників за підтримки пожежних літаків третій день борються з величезною лісовою пожежею поблизу виноробного центру Франції Бордо.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Reuters.

Пожежа в регіоні Жиронда, одна з кількох великих пожеж у Франції, змусила тисячі людей залишити свої будинки, знищила більше десятка будинків і випалила понад 6800 гектарів лісу.

Лісова пожежа в Жиронді – одна з багатьох, які спалахнули в Європі цього літа, спровоковані хвилями спеки, які обпекли континент і призвели до рекордних температур.

Прем'єр-міністр Елізабет Борн має відвідати цей район пізніше.

Температура в регіоні досягне 40 градусів Цельсія у четвер і залишиться високою до суботи, попередила влада.

Жиронда постраждала від великих лісових пожеж у липні, вони знищили понад 20 000 гектарів лісу та тимчасово змусили майже 40 000 людей залишити свої будинки.

"Це катастрофа, економічна, екологічна, це жахливо. Територія повністю спотворена. Ми розбиті серцем, ми виснажені", — сказав Radio Classique Жан-Луї Дартіайл, мер Хостенса, невеликого містечка неподалік від пожежі.

Як повідомляє RMF24, 146 польських пожежників з 49 пожежними автомобілями відправляться до Франції, щоб допомогти місцевим пожежникам приборкати лісові пожежі. Це відповідь Міністерства внутрішніх справ Польщі на запит французької влади.

Франція переживає найсильнішу посуху за всю історію, і цього тижня країною прокотилася четверта хвиля спеки за літо.

За даними Європейської інформаційної системи про лісові пожежі, цього року у Франції згоріло понад 57 200 гектарів, що майже в шість разів перевищує середній показник за весь рік за 2006-2021 роки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: