У Німеччині ввели додатковий збір за газ, щоб допомогти імпортерам 

Понеділок, 15 серпня 2022, 13:29

З жовтня Німеччина введе додатковий збір за газ у розмірі 2,4 цента за кіловат-годину, щоб допомогти імпортерам, які постраждали від додаткових витрат через скорочення поставок російського газу.

Про це оголосило спільне підприємство операторів газотранспортної системи Trading Hub Europe, повідомляє "Європейська правда".

Для сім'ї із чотирьох осіб збір у розмірі 2,4 цента за кіловат-годину означатиме додаткові витрати у розмірі близько 480 євро на рік, зауважують німецькі ЗМІ.

Цей крок покликаний допомогти Uniper та іншим імпортерам впоратися з різким зростанням цін через скорочення постачання з Росії.

Кабінет міністрів Німеччини 4 серпня погодився запровадити збір із жовтня 2022 року до квітня 2024 року.

Він спрямований на те, щоб розділити 90% додаткових витрат імпортерів на поповнення дефіциту газу з Росії між домашніми господарствами і промисловими споживачами.

Нагадаємо, в ЄС почав діяти надзвичайний газовий план для подолання енергетичної кризи, спричиненої війною Росії проти України. Він передбачає добровільну економію природного газу взимку у розмірі 15% на країну, але припускає численні винятки.

Тим часом газосховища Німеччини заповнені уже на 75,43%, цієї позначки планувалося досягти до 1 вересня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.