В Албанії затримали чотирьох чехів, які фотографувались на території колишнього військового заводу

Неділя, 21 серпня 2022, 18:22

Міністерство оборони Албанії в неділю повідомило про арешт чотирьох громадян Чехії, які вели фотозйомку на території колишнього військового заводу в місті Полічан на півдні країни.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на албанську службу Euronews.

За даними албанського Міноборони, інцидент стався в неділю близько 8:40. В одному з тунелів закинутого заводу були виявлені "невстановлені особи".

"Після цього військова поліція спільно з державною поліцією ізолювала входи в тунелі, майже всі з яких сполучені між собою, і після пошуків арештувала двох громадян Чехії", – йдеться в повідомленні.

Через кілька годин за півтора кілометра від заводу правоохоронці затримали ще двох чехів, з якими арештовані живуть. Обшуки в них не виявили нічого незаконного.

Речниця міністерства закордонних справ Чехії Ленка До підтвердила порталу ČTK, що в Албанії були затримані чеські громадяни – двоє чоловіків і двоє жінок.

"Наше посольство поінформувала місцева поліція, і наразі ми з’ясовуємо подальші деталі. Жоден із затриманих чехів не зв’язувався з нашим посольством", – уточнила вона.

Військовий завод у Полічані було відкрито у 1960-х роках. Він свого часу був одним із найбільших заводів з виготовлення автоматів АК-47 і патронів до них. Завод давно припинив роботу, але, за даними деяких ЗМІ, там ще розбирають списані гвинтівки й патрони.

Про затримання громадян Чехії в Албанії стало відомо через день після того, як місцеві правоохоронці також затримали трох громадян РФ та України, які намагалися проникнути на військовий завод у місті Грамші.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: