Естонія хоче добитися виключення РФ із міжнародних організацій

Четвер, 25 серпня 2022, 17:34

Кабінет міністрів Естонії на засіданні в четвер ухвалив рішення про подальші дії щодо подальшої ізоляції Росії від міжнародних організацій та форматів співробітництва.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Postimees.

Як пояснив міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу, такі заходи спрямовані на те, щоб унеможливити вплив Росії на діяльність тих організацій, які займаються українським питанням.

"Естонії важливо домогтися припинення діяльності Росії, особливо у організаціях, де сидіння за спільним столом з іншими країнами дає Росії можливість використовувати отриману інформацію у сфері своєї агресивної війни чи участь у яких є для Росії справою честі і престижу. Ціна цієї війни для Росії як агресора ще недостатньо висока. Естонія та міжнародна спільнота можуть і повинні зробити більше", – вважає він.

Глава естонського МЗС додав, що політика ізоляції є для Росії важливим та дієвим важелем підвищення ціни агресії, зниження її впливу у міжнародних організаціях, а отже, і в міжнародній політиці.

У міжнародній ізоляції Росії Естонія виходить із затверджених Радою ЄС у березні 2022 року принципів, що стосуються відносин із Росією та Білоруссю. Керівний принцип – не повертатися до нормального спілкування доти, доки вони не повернуться до виконання Статуту ООН та своїх міжнародних зобов'язань.

Раніше прем’єр-міністерка Естонії Кая Каллас заявила, що російські туристи, які можуть в’їжджати на територію Європейського Союзу, становлять загрозу безпеці, оскільки можливості перевірити їх усіх в умовах повномасштабної війни в Україні немає.

Як повідомлялося, очільники комітетів із закордонних справ парламентів семи країн-членів ЄС виступили зі спільною заявою, у якій закликають до нових санкцій проти РФ за її війну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: