Кулеба у Швеції закликав надати Україні САУ, ПЗРК та боєприпаси

Понеділок, 29 серпня 2022, 12:21

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав шведський уряд надати більше зброї Україні для боротьби з російським вторгненням.

Про це він сказав на пресконференції у Стокгольмі з прем'єр-міністром Швеції Магдаленою Андерсон і главою МЗС Анн Лінде, пише "Європейська правда".

"Одразу після того, як я подякував Швеції за все, що було зроблено, я порушив питання постачання зброї Україні. Тому що коли ти воюєш, найбільше тобі потрібна зброя, зброя і ще раз зброя", - сказав Кулеба.

За його словами, Україна просить Швецію надати самохідні артилерійські установки Archer, переносні зенітно-ракетні комплекси RBS 70, додаткові боєприпаси для артилерії.

"Як би дивно це не звучало, найкращий спосіб зберегти людські життя, в тому числі життя цивільних, і більше український міст від руйнувань, це надати Україні більше зброї для протидії російській агресії", - додав Кулеба.

Нагадаємо, шведський уряд оголосив, що надасть Україні новий пакет допомоги загальною сумою 1 мільярд шведських крон (близько 100 млн доларів).

Раніше Андерссон під час Другого саміту Кримської платформи анонсувала підготовку "додаткового комплексного пакета" допомоги Україні на тлі повномасштабного вторгнення Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: