Уряд Нідерландів оголосив про нестачу води в країні

Середа, 3 серпня 2022, 21:31

Уряд Нідерландів у середу заявив, що в країні нестача води через незвичайно сухе літо і відсутність прогнозів дощу на найближчі два тижні.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Дві третини населення Нідерландів живуть у місцевості нижче рівня моря, тож посухи можуть швидко призвести до замулювання річок і ускладнення водного руху. Ще одна проблема – пересихання дамб: багатьом потрібен напір води, щоб тримати міцність.

"Протягом кількох останніх тижнів ми спостерігаємо в Нідерландах все більшу сухість через випаровування води й дуже низький стік річок з-за кордону", – пояснила представниця Управління громадських робіт і водного господарства країни Мікеле Блом.

Зокрема баржі на нижній течії Рейну – важливому маршруті для транспортування вугілля з Роттердама вглиб країни до німецьких сталеливарних заводів і виробників електроенергії – працюють менше ніж наполовину.

А на півночі Нідерландів падає рівень ґрунтових вод, що призводить до цвітіння водоростей і загибелі риби.

Нідерландців закликають економити воду, а влада південних провінцій Зеландія та Лімбург просить людей – передусім фермерів – не використовувати поверхневу воду для поливу. Водночас уряд країни переконує, що проблем із питною водою немає.

Як повідомлялося, у вівторок префектура регіону Іль-де-Франс помістила столичний департамент Париж, а також його передмістя О-де-Сен, Сена-Сен-Дені та Валь-де-Марн під спеціальний контроль через тривалу посуху

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.