Чехія та Естонія засудили ракетні удари РФ по енергетичній інфраструктурі України

Понеділок, 12 вересня 2022, 15:51

Чехія та Естонія засудили останні ракетні удари Росії по українській енергетичній інфраструктурі ввечері 11 вересня, що призвели до серйозних перебоїв з електропостачанням. 

Про це повідомляє "Європейська правда".

В МЗС Чехії назвали такі атаки боягузливими та зауважили, що вони свідчать про слабкість Росії. 

"Рішуче засуджуємо атаки російських агресорів проти цивільної критичної інфраструктури в Україні. Останні боягузливі й ниці дії підтверджують падіння бойової спроможності й моралі російської армії", - зауважило МЗС Чехії у своєму Twitter.

Прем'єрка Естонії Кая Каллас у своєму Twitter назвала удари по енергетичній інфраструктурі воєнним злочином.

"Електроенергія - не право, а привілей" - такі слова (і докази для судових процесів у майбутньому) постить провідний пропагандист Кремля. Насправді удари по електромережі - це воєнний злочин. Росія навіть не приховує атаки проти українського цивільного населення, а відкрито виправдовує їх", - написала Каллас. 

Так само російські атаки оцінив і глава МЗС Молдови.

Ракетний удар РФ по енергетичній інфраструктурі увечері 11 вересня називають одним з наймасовіших за час повномасштабної війни. МЗС України у своїй реакції назвало російські ракетні удари по енергетичній інфраструктурі актом відчаю після величезних втрат і відступу росіян з Харківщини.

Читайте також: Крок до перемоги в енергетичній війні з Кремлем: про що домовилися країни ЄС

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: