Генеральний інспектор Бундесверу сумнівається у здатності ЗСУ до широкого контрнаступу

Середа, 14 вересня 2022, 16:56

Генеральний інспектор Бундесверу Ербергард Цорн досить критично оцінив останні повідомлення про успіхи українського контрнаступу.

Про це, як пише "Європейська правда", він сказав в інтерв'ю німецькому виданню Focus.

"Я обережний із термінами", — сказав він. Наразі Цорн бачить щонайбільше "контратаки, які можна використовувати для відвоювання місць або окремих ділянок фронту, але не для відкидання Росії на широкому фронті".

За його словами, українська армія діє "розумно, рідко робить залп і веде операції впевнено і дуже гнучко". Але в тому, що в українців вистачить сил для реального контрнаступу, Цорн сумнівається. Для цього, за його словами, потрібна "перевага хоча б три до одного".

Проте він критично оцінює стан російських підрозділів: "Ми спостерігаємо застій, війну на виснаження. Жодних далекосяжних операцій не проводиться. Два тижні тому я б сказав, що через пів року весь Донбас буде в руках Росії. Сьогодні я кажу: вони не встигнуть".

Цорн також став на захист німецького уряду у питанні постачання Україні зброї. За його словами, перелік поставленого чималий, як кількісно, так і якісно. Однак він застерігає від подальших поставок зброї і посилається на власні потреби безпеки.

Нагадаємо, після успіхів контрнаступу сил оборони України німецькі політичні партії, зокрема й коаліційні, вимагають від уряду посилити підтримку України зброєю, зокрема, передати танки Leopard 2 та БМП Marder. 

Канцлер Олаф Шольц наполягає, що у цьому питанні ФРН "не може діяти сама".  

Після цієї заяви у посольстві США зазначили, що Німеччина має сама вирішувати, який тип допомоги надавати Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: