Французький депутат склав повноваження, зізнавшись у побитті дружини – лідер партії став на його захист

Вівторок, 20 вересня 2022, 19:07

Координатор лівої партії "Франція нескорена" Адрієн Кватеннен пішов у відставку після того, як визнав, що дав ляпаса своїй дружині й схопив її за зап’ястя – при цьому на захист Кватеннена став лідер політсили Жан-Люк Меланшон.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Le Monde.

Як стало відомо наприкінці минулого тижня, дружина Кватеннена, Селін, подала заяву в поліцію. Вона звинуватила чоловіка в побитті після того, як заявила про намір розлучитися.

Пізніше французький політик визнав, що підняв руку на дружину, але заявив, що це відбулося "в контексті… взаємної агресивності". Він оголосив про відставку з посади координатора "Франції нескореної", аби "захистити рух, активістів і тих, хто на мене покладається".

Лідер лівої партії Жан-Люк Меланшон, коментуючи рішення Квантеннена, звинуватив у скандалі "злочинну поліцію, медіа-вуаєризм і соціальні мережі", не сказавши ані слова про постраждалу дружину.

Це викликало критику, зокрема і з боку колег Меланшона серед лівих у парламенті. У Соціалістичній партії, приміром, вважають твердження лідера "Франції нескореної" визнанням того, що в ситуації "винні всі, окрім того, хто дав ляпаса дружині".

Прем’єр-міністерка Франції Елізабет Борн, коментуючи у вівторок слова Меланшона, заявила, що вважає "надзвичайно шокуючим, що є хтось, хто тривіалізує домашнє насилля". До критики долучилась і лідерка ультраправого "Національного об’єднання" Марін Ле Пен.

У понеділок французька прокуратура підтвердила, що веде досудове розслідування у справі про побиття Кватенненом дружини.

31-річний Адрієн Кватеннен вважається одним із ключових членів "Франції нескореної". Його ім’я раніше згадувалося серед можливих претендентів на посаду лідера партії після відставки 75-річного Меланшона.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.