Прем’єр Польщі розкритикував президентку Єврокомісії через її завуальовані погрози Італії

Субота, 24 вересня 2022, 19:53

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький назвав скандальними заяви президентки Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн щодо Італії.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє PAP.

"Мій підхід полягає в тому, що якщо будь-який демократичний уряд готовий працювати з нами, ми працюємо разом", - сказала Урсула фон дер Ляєн у Принстонському університеті в США в четвер, відповідаючи на запитання про те, чи є у неї якісь побоювання з приводу майбутніх виборів в Італії.

"Якщо справи підуть у складному напрямку, я говорила про Угорщину та Польщу, у нас є інструменти", - додала вона.

"Заява пані фон дер Ляєн була скандальною. Вона зазначила, що Брюссель має інструменти для дисциплінування Італії, якщо вона сформує уряд, який не сподобається Брюсселю" - сказав Моравецький.

"У мене є звернення не тільки до наших дорогих співвітчизників, а й до громадян країн Європейського Союзу. Пані та панове, чи такої Європи ми хочемо? Хіба це демократія, хіба це верховенство права? Що єврократи в Брюсселі диктують, якою має бути влада? Хто має обирати уряди? Нації Європи або Брюссель і Берлін повинні зібратися разом і диктувати, якою має бути влада. Це не верховенство права, це диктат і не верховенство права" - заявив він.

За свого боку Моравецький заявив про радість з того приводу, що в Італії до влади, ймовірно, прийде уряд, який передусім ставить інтереси національної держави.

Нагадаємо, заява фон дер Ляєн викликала обурення і в самій Італії.

Лідер італійської ультраправої партії "Ліга" Маттео Сальвіні вимагав від президентки Європейської комісії піти у відставку або принаймні вибачитися за те, що він назвав "безглуздими погрозами".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: