У Кремлі заявили, що в районі інцидентів на "Північних потоках" було більше "апаратів НАТО", ніж РФ

Четвер, 29 вересня 2022, 13:42

У Кремлі заявили, що у місці витоків газу на гілках "Північного потоку" буцімто перебувало більше "апаратів НАТО", аніж російських. 

Як повідомляє російське "Интерфакс", пише "Європейська правда", так речник Кремля Дмитрій Пєсков відреагував на повідомлення у західних ЗМІ, що у районі аварії останнім часом були присутні російські військові кораблі.

"Там було помічено набагато більше літаючих, плаваючих та інших морських апаратів, що належать країнам НАТО. Тож це такі абсолютно дурні новини, вони, скажімо так, заангажовані", - заявив Пєсков. 

Він сказав також, що аварія не могла статися "без участі якоїсь держави".

"Масштаби руйнувань свідчать про те, що це справді якийсь акт, і, звісно, уявити собі, що така терористична акція могла відбутися без участі якоїсь держави - дуже складно", - цитує Пєскова РБК. 

Нагадаємо, CNN з посиланням на посадовців у європейських безпекових органах повідомили, що в районі зон витоків з газопроводів у понеділок та вівторок спостерігали кораблі забезпечення ВМФ Росії, хоча й поки не відомо, чи мали вони якесь відношення до інциденту. 

НАТО після кількох витоків на газопроводах "Північний потік-1" і "Північний потік-2" обіцяє рішучу відповідь у разі умисної атаки на критичну інфраструктуру членів Альянсу.

Дивіться більше у відеоблозі "ЄП" про газовий план Путіна з шантажу друзів України у Європі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.