У Франції оголосили обвинувачення 12 підозрюваним у замаху на Макрона у 2018 році – ЗМІ

Середа, 7 вересня 2022, 21:29

Національна антитерористична прокуратура Франції скерувала до суду справу про спробу замаху на президента Еммануеля Макрона у 2018 році, в якій фігурують 11 чоловіків і жінка.

Як передає "Європейська правда", про це повідомляє AFP із посиланням на джерела.

Фігурантам справи віком від 22 до 62 років оголосили підозру в "плануванні насильницьких дій" щодо Макрона.

Прокуратура стверджує, що вони входили до складу праворадикального угруповання Les Barjols ("Безумці") – воно було створене незабаром після перемоги Макрона на президентських виборах у 2017 році.

У перехоплених правоохоронцями розмовах обвинувачені обговорюють ідею нападу на президента Франції за допомогою керамічного ножа, який не помітять металодетектори. У машині одного з них знайшли кинжал і Біблію.

Поліція вирішила втрутитися, коли встановила місцеперебування одного з учасників угруповання – пенсіонера, який жив у районі, де в листопаді 2018 року мав прибути з візитом Еммануель Макрон. Кількох учасників тоді ж і затримали.

Відтоді слідство у справі тривало майже чотири роки. Спершу в ньому фігурували 14 людей, пізніше обвинувачення зняли з двох із них. Остаточне рішення про початок суду має ухвалити слідчий суддя.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: