У Латвії відхилили скарги найбільшої проросійської партії на результати виборів

Середа, 12 жовтня 2022, 17:41

Кандидати в депутати латвійського Сейму від найбільшої проросійської партії "Злагода" Регіна Лочмеле, Георгій Яковлєв та Гундарс Удріс не змогли оскаржити результати виборів у центральній виборчій комісії Латвії.

Як повідомляє "Європейська правда", відповідні рішення в середу оприлюднив офіційний вісник латвійського уряду Latvijas Vēstnesis.

Представники "Злагоди" вимагали переглянути рішення комісій виборчих дільниць і перерахувати голоси. Обґрунтували вони це тим, що в кількох протоколах члени виборчої комісії не підписали кожну сторінку першої частини протоколу і не зшили їх між собою.

Центрвиборчком Латвії зазначив, що такої вимоги для працівників виборчих дільниць немає, а порушень, які б вплинули на результат голосування, виявлено не було. Тепер члени "Злагоди" можуть оскаржити рішення ЦВК у Верховному суді.

Майже все керівництво головної проросійської партії Латвії пішло у відставку після розгрому на виборах

Нагадаємо, за результатами парламентських виборів у Латвії, що відбулися 1 жовтня, перемогу здобули переважно представники консервативних та ліберальних сил. Натомість проросійська партія "Злагода", яка минулого разу була на першому місці з результатом у майже 20%, не потрапила в Сейм узагалі.

Лідер "Злагоди" Яніс Урбанович визнав, що результати виборів були "досить болючими", взяв на себе відповідальність за поразку, але заявив, що політична сила після поразки "не здасться і продовжить роботу".

Читайте також: Програш росіян та нова коаліція: чим завершилися вибори у Латвії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: