Війська ЄС проведуть військові навчання в Боснії

Понеділок, 17 жовтня 2022, 14:27

ЄС збільшить чисельність своєї військової місії EUFOR у Боснії та Герцеговині у зв’язку з місячними військовими навчаннями у країні. 

Про це повідомило видання Euractiv.

Близько 250 солдатів, що прямують до Боснії, прибули до Хорватії в неділю напередодні військових навчань Quick Response 2022. Незабаром до них має приєднатися ще один військовий контингент.

У навчаннях, що пройдуть з 17 жовтня по 20 листопада, візьмуть участь солдати з 20 країн.

За повідомленням Klix.ba, в EUFOR заявили, що "тимчасово збільшать свою присутність за рахунок додаткових військ, посилення патрулювання та проведення тактичних навчань в окремих міських та сільських районах".

EUFOR - військовий підрозділ ЄС у Боснії та Герцеговині для спостереження за військовим виконанням Дейтонської угод 1995 року - мирної угоди, на основі якої було створено повоєнну Боснію та Герцеговину.

"Як і у випадку з попередніми навчаннями, на QUICK RESPONSE 22 EUFOR знову демонструє відданість Європейського Союзу європейському майбутньому для всіх громадян Боснії та Герцеговини", - заявили у місії.

У нещодавньому щорічному звіті про розширення Європейська комісія рекомендувала надати Боснії та Герцеговині офіційний статус країни-кандидата. При цьому очікується, що країна проведе реформи у кількох ключових галузях.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: