В уряді Британії пригрозили Путіну серйозними наслідками у разі застосування ядерної зброї

Середа, 19 жовтня 2022, 17:31

Президент Росії Владімір Путін зіткнеться з "серйозними наслідками", якщо застосує ядерну зброю у війні в Україні.

Про це заявили в уряді Британії, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Sky News.

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес перебуває у Вашингтоні для переговорів зі своїм американським колегою на тлі побоювань, що Путін може підірвати ядерну боєголовку над Чорним морем.

Офіційний речник прем'єр-міністра не прокоментував зустріч Воллеса, але заявив: "Ми дуже чітко дали зрозуміти Путіну, що застосування ядерної зброї призведе до серйозних наслідків".

"Я думаю, що було б помилкою втягуватися в спекуляції на цю тему замість того, щоб зосередитися на тому, що ми бачимо день у день, а саме: безглузді і варварські напади на цивільних осіб по всій Україні", - додав представник британського уряду.

Як повідомлялося, Воллес поспішно скасував виступ перед комітетом з питань оборони Палати громад у вівторок уранці через термінову поїздку до Вашингтона.

Редакторка Sky News з питань безпеки та оборони Дебора Хейнс назвала візит "поспішно організованим". Вона послалась на джерело у Міноборони, зазначивши: "Міністр оборони перебуває у Вашингтоні, округ Колумбія, щоб обговорити спільні проблеми безпеки, включаючи Україну. Він відвідає свого колегу в Пентагоні та високопосадовців у Білому домі".

Раніше Бен Воллес заявляв, що останні кроки президента РФ Владіміра Путіна де-факто є визнанням з його боку, що Росія почала програвати

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: