Польща призупинила переговори з Німеччиною про "круговий обмін" танками

Середа, 19 жовтня 2022, 21:44

Заступник міністра оборони Польщі Марчин Очепа заявив, що Варшава призупинила переговори з Берліном про отримання німецьких танків взамін радянській техніці, яку вона передала Україні.

Як повідомляє "Європейська правда", про це Очепа заявив в інтерв’ю Gazeta.pl.

"Пропозиція від Німеччини, яку ми отримали, була незадовільною пропозицією, тому що йшлося про передачу невеликої кількості танків і вона була б дуже розтягнута в часі", а – пояснив заступник глави польського Міноборони.

Очепа зазначив, що польська сторона передала Україні "досить багато" танків, у порівнянні зокрема з Чехією.

"Якщо ми не змогли з німецької сторони як компенсацію отримати танки на рівні 40 одиниць, то щось не так… Відповідь, яку ми отримали: "у них є такі, а не інші можливості"… Німеччина не може дозволити собі передати нам більше техніки", – сказав він.

За неофіційними підрахунками, Польща передала Україні понад 200 танків радянського зразка, передусім Т-72. В обмін Німеччина мала передати сучасні танки Leopard.

Уже у травні Польща публічно заявила, що запропоновані Німеччиною танки є застарілими, а пізніше обурювалася недостатньою їх кількістю. Голова оборонного комітету Бундестагу Марі-Агнес Штрак-Циммерманн звинуватила Польщу в завищених очікуваннях, коли йшлося про круговий обмін бронетехнікою.

Водночас Україна вже почала отримувати БМП-1 від Греції, про що також було домовлено в межах схеми кругового обміну з Німеччиною.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: