У столиці Уельсу майже 10 тисяч людей вийшли на марш за незалежність

фото
Неділя, 2 жовтня 2022, 12:45

Тисячі людей у суботу взяли участь у марші й мітингу в Кардіффі із закликом до незалежності Уельсу від Сполученого Королівства.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на BBC.

Захід організувало об’єднання "Всі під одним прапором Уельсу", яке вперше провело марш за незалежність у Кардіффі у 2019 році.

 
Фото: BBC

За оцінками організаторів, в суботній акції взяли участь близько 10 тисяч людей.

 
Фото: BBC

Представниця організаторів Гаррієт Протеро-Солтані заявила, що акція "як ніколи важливою" на тлі нещодавнього скорочення урядом Великої Британії податків для багатих і постійного скорочення прав робітників.

 
Фото: BBC

Напередодні було опубліковано звіт, складений на замовлення валлійської націоналістичної партії "Плайд Камрі". Він, за словами авторів, розвінчує думку про те,  що Уельс "занадто малий і занадто бідний, щоб процвітати як незалежна держава".

Щоправда, валлійські консерватори, які зараз є владною партією в Лондоні, розкритикували звіт, а їхній лідер Ендрю Девіс назвав його "ні чим іншим, як грубо розрахованими фантастичними числами для виправдання одержимості "Плайд Камрі".

Нагадаємо, в жовтні минулого року в Уельсі було створено спеціальну комісію, яка готуватиме огляд-прогноз майбутніх відносин країни з рештою Британії. Серед варіантів таких відносин вона розгляне і потенційну незалежність.

Читайте також: Пробудження дракона: чому Уельс заговорив про незалежність від Британії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: