Байден стурбуваний щодо подальшої підтримки України у разі перемоги трампістів у Конгресі

П'ятниця, 21 жовтня 2022, 07:32

Президент США Джо Байден сказав, що стурбований з приводу того, як США далі будуть підтримувати Україну, у разі перемоги республіканців, зокрема крила трампістів, на виборах до Палати представників.

Як повідомляє "Європейська правда", його слова у відповідь на питання ЗМІ наводить CNN.

"Так, я стурбований цим - тому що вони кажуть, що "обріжуть" її", - відповів Джо Байден.

"Вони cказали, що якщо переможуть, то навряд чи підтримуватимуть продовження фінансування для України, війни України з Росією. Ці хлопці не розуміють, що це набагато ширше питання, ніж про Україну - це про Східну Європу, це про НАТО. Це все реально, це буде мати серйозні наслідки. Вони не розуміють зовнішньої політики США… Вони не розуміють, що те, як вчиняє Америка, визначить, як чинить увесь світ. На нас дивляться як на лідера", - сказав президент. 

Байден нагадав випадок з його першої зустрічі G7 у ролі президента, коли він сказав, що "Америка повертається". Один з лідерів тоді запитав його: "А як надовго?".

За інформацією ЗМІ, у Конгресі представники з Демократичної та Республіканської партій обговорюють можливість ухвалити закон про виділення 50 мільярдів доларів допомоги Україні наперед на тлі побоювань, що після виборів законодавці можуть більш скептично ставитися до підтримки Києва.

Зауважимо, що у разі проблем з підтримкою Конгресу для нових пакетів допомоги Україні Джо Байден має альтернативний інструмент - підписаний ще у травні закон про ленд-ліз.

Дивіться також: Є країни, яким потрібна "мирна угода" РФ та України. Але чи тиснуть вони на Київ?

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: