Вибори лідера консерваторів у Британії: перший кандидат оголосив про участь

П'ятниця, 21 жовтня 2022, 17:37

Лідерка Палати громад Британії Пенні Мордонт стала першою, хто відкрито оголосив про намір висунути свою кандидатуру на посаду нового лідера Консервативної партії.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Мене надихнула підтримка колег, які прагнуть нового старту, об'єднаної партії та лідерства в національних інтересах. Я оголошую про участь у виборах, щоб стати лідером Консервативної партії і вашим прем'єр-міністром - щоб об'єднати нашу країну, виконати наші обіцянки і перемогти на наступних загальних виборах", – написала Мордонт у Twitter.

Пенні Мордонт брала участь у попередніх виборах лідера британських консерваторів, опинившись на третьому місці після Ріші Сунака й Ліз Трасс. Букмекери називають її однією з головних претенденток на найвищу посаду торі.

Воллес не боротиметься за пост прем’єра Британії та "схиляється" до кандидатури Джонсона

Для того щоб номінація Мордонт була затверджена, вона має заручитися підтримкою щонайменше 100 членів парламенту від консерваторів до обіду понеділка, 24 жовтня. Попереднього разу Мордонт отримала 105 голосів, поступившись Сунаку (137) й Трасс (113).

Нагадаємо, прем'єрка Британії Ліз Трасс оголосила про відставку після шести тижнів перебування на посаді.

Детальніше читайте тут: Прем'єр на півтора місяця: що буде з Британією після звільнення Ліз Трасс.

А більше про Пенні Мордонт читайте тут: Курс на перемогу України: хто така Пенні Мордонт, що могла стати прем'єркою Британії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.