Проросійський президент Хорватії проігнорував парламентський саміт Кримської платформи у Загребі

Вівторок, 25 жовтня 2022, 09:31

Президент Хорватії Зоран Міланович, відомий своїми проросійськими поглядами, утримався від участі у присвяченому Україні міжнародному саміті в Загребі та відмовився від зустрічі зі спікеркою Палати представників США Ненсі Пелосі.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Euractiv.

Парламентський саміт Кримської платформи об’єднав представників понад 40 країн та міжнародних організацій. 

Міланович пояснив свої рішення формальними причинами - щодо саміту він заявив, що не бачить необхідності для участі, оскільки це "парламентська, а не президентська ініціатива", а відхилення зустрічі з Пелосі пояснив тим, що його графік на цей день вже неможливо було змінити. 

Водночас під час поїздки у місто на узбережжі Адріатичного моря в цей день Міланович сказав, що, мовляв, за два тижні Пелосі "не буде тим, ким вона є зараз, тому що республіканці здобудуть впевнену перемогу" на виборах 8 листопада.

Міланович також заявив, що бачить "багато цинізму і нещирості щодо українського народу і війни" та не хоче брати у цьому участі.

"Врешті США та Росії доведеться сісти за стіл переговорів, тому що вони ведуть маріонеткову війну за Україну, а український народ платить за це жахливу ціну. Не знаю, чому ніхто не наважується говорити про це відкрито, але це є правдою",  - заявив Зоран Міланович.

Зазначимо, позиція уряду Хорватії щодо України кардинально відрізняється від поглядів президента. Зоран Міланович є одним з найбільш прихильних до Москви топ-керівників країн ЄС, поруч з прем’єром Угорщини Віктором Орбаном. 

Читайте детальніше на цю тему у статті Проти України та НАТО: що стоїть за скандальними заявами президента Хорватії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.