У Польщі закликають перевірити заяви ексглави МЗС Сікорського: підігрують роспропаганді

Вівторок, 25 жовтня 2022, 17:48

Заступник міністра клімату та навколишнього середовища Польщі Яцек Оздоба заявив, що подає заяву до Агентства внутрішньої безпеки країни, аби там перевірили заяви колишнього глави польського МЗС, а нині – депутата Європарламенту Радослава Сікорського.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Польське радіо".

На пресконференції у вівторок Оздоба заявив, що твердження Сікорського використовуються російською пропагандою. Як приклад він навів його останні дописи в соціальних мережах щодо пошкодження газопроводу Nord Stream і переговорів між президентом Анджеєм Дудою та президентом Ірану Ібрагімом Раїсі.

Польський міністр зазначив, що Сікорський є колишнім міністром національної оборони, маршалом Сейму і міністром закордонних справ і повинен чудово знати, як працює світ дипломатії та міжнародних відносин, а також що таке міжнародна безпека.

"Адже Радослав Сікорський не ідіот і знає, який ефект можуть мати його записи, який ефект може мати його діяльність", – сказав він, додавши, що діяльність Сікорського "вписується в наратив Російської Федерації".

Зазначимо, що це не перший випадок, коли заяви польського політика викликають скандал. У 2014 році у ЗМІ з'явилися записи розмов Сікорського, в яких він поставив під сумнів відносини Польщі та США. Також тодішній спікер Сейму стверджував, що Росія схиляла Польщу до розділення України.

Читайте інтерв'ю ЄвроПравди із Сікорським: "Захід дасть відповідь на ядерний удар, аж до повернення Україні ядерного статусу".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: