Глава МЗС Литви назвав заслабким восьмий пакет санкцій проти РФ

Середа, 5 жовтня 2022, 11:44

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс вважає, що досягнута країнами Європейського Союзу принципова домовленість про восьмий пакет санкцій проти Росії є слабкою, але це краще, ніж нічого.

Як пише "Європейська правда", про це він сказав в ефірі Žiniai Radio.

"Треба оцінювати так, як є, що час сильних пакетів вже пройшов, при читанні представлених документів іноді складається враження, що винятків більше, ніж самих санкцій", - сказав Ландсбергіс.

"Але я все одно повинен радіти, тому що це краще, ніж нічого, краще, ніж ніякого пакету: є подальша ізоляція Росії, є дискусія про осіб, які не зможуть їздити до Європейського Союзу (...). Слабко, але ми рухаємося вперед", - заявив він.

За словами міністра, санкції, які вже діють, мають на меті ізоляцію Росії, незалежність ЄС від Росії та покликані "зменшити або ліквідувати здатність Росії виробляти зброю, яку вона раніше виробляла з матеріалів, вироблених у тому ж Європейському Союзі".

"Ці речі досягнуті: Європейський Союз де-факто стає незалежним від Росії (...), друга річ - здатність Росії озброїтися сучасною зброєю дуже і дуже ускладнена", - сказав Ландсбергіс.

В середу країни ЄС в основному погодили восьмий пакет санкцій проти Росії. Серед іншого, він передбачає нові торговельні обмеження і нові санкції для чиновників, причетних до анексії українських територій.

Як повідомляє LRT, згідно з угодою, буде ще більше обмежена торгівля з Росією, а персональні санкції будуть застосовані ще до кількох десятків російських чиновників, олігархів і пропагандистів, в тому числі тих, хто брав участь в незаконних референдумах, після яких Росія анексувала частину України. У попередніх санкційних пакетах такі обмеження вже застосовані до понад 1,2 тис. фізичних осіб та понад 100 компаній і установ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: