Французька TotalEnergies заявила, що продовжить постачати скраплений газ з Росії

Середа, 5 жовтня 2022, 20:47

Французька компанія TotalEnergies підтвердила, що продовжить постачати скраплений природний газ з Росії доти, доки не буде європейських санкцій на це паливо.

Про це повідомляє Sky News, пише "Європейська правда".

"Ми продовжимо відвантажувати LNG з Росії до тих пір, поки не буде санкцій або тиску з боку Європи на газ, тому що ми робимо свій внесок у безпеку поставок для Європи", - сказав головний виконавчий директор компанії Патрік Пуянне.

"Якщо будуть санкції, ми негайно зупинимося", - додав він.

У серпні TotalEnergies, яку критикували за ділові зв'язки з Росією, заявила, що продасть свою частку в "Тернєфтєгаз", спільному підприємстві з російським "Новатек".

Раніше газета Le Monde повідомила, що TotalEnergies брала участь у постачанні газового конденсату для виробництва авіаційного палива, яке могло використовуватися російськими військовими літаками у війні проти України, через частку французької фірми в спільному підприємстві з російським "Новатеком".

TotalEnergies стверджувала, що енергопродукти, які вона постачає в Росію, не використовувалися для виробництва палива для реактивних літаків, якими російські війська обстрілюють Україну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: