МЗС Росії викликав посла Франції через військову підтримку України

Четвер, 6 жовтня 2022, 20:04

Міністерство закордонних справ Росії в четвер викликало посла Франції П’єра Леві й висловило протест через надання Парижем військової допомоги Україні.

Про це передає "Європейська правда" з посиланням на повідомлення російського МЗС.

Зазначається, що заступник міністра закордонних справ РФ Алєксандр Грушко вказав французькому послу на "загрози, що виникають внаслідок збільшення поставок озброєнь і техніки київському режиму, нарощування навчально-тренувальних програм з підготовки українських військових".

Російська сторона також заявила, що військова підтримка Францією України суперечить заявам французьких посадовців "про їхню зацікавленість у мирному врегулюванні в Україні".

Ще в МЗС Росії обурилися нібито створеними перешкодами для участі російського представника в засіданнях Ради Безпеки ООН, де нині головує Франція.

Раніше стало відомо, що Україна і Франція фіналізують контракт про постачання 20 броньованих машин Bastion. Ще Франція планує скасувати поставку частини замовлених Данією самохідних артилерійських установок Caesar, щоб надіслати їх Україні.

Нагадаємо, прем’єр-міністерка Франції Елізабет Борн захищала запровадження санкцій проти Росії у відповідь на повномасштабне вторгнення в Україну прагненням збільшити ціну війни для Москви.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: