ЄС закликає Німеччину до скорочення поставок китайського обладнання для 5G

П'ятниця, 11 листопада 2022, 07:56

Європейська комісія закликала країни-члени ЄС знизити ризики, пов'язані з використанням китайського телекомунікаційного обладнання в мережах 5G, назвавши Німеччину, зокрема, країною, якій необхідно впровадити спільне керівництво блоку з безпеки 5G.

Про це пише Politico, повідомляє "Європейська правда".

"Ми закликаємо держави-члени, які ще не запровадили обмежень на постачальників із високим рівнем ризику, зробити це без зволікання, терміново", - сказала Маргрете Вестагер, віцепрезидентка Комісії, що відповідає за цифрові питання.

"Низка країн ухвалили законодавство, але не ввели його в дію... Змусити його працювати - ще краще", - сказала вона.

Відповідаючи на запитання, чи викликає особливе занепокоєння Німеччина, де такі оператори, як Deutsche Telekom і Vodafone, в останнє десятиліття значною мірою покладалися на обладнання китайського гіганта Huawei, Вестагер сказала: "Це не тільки Німеччина, а й Німеччина теж".

Європейські країни 2020 року узгодили комплекс заходів під назвою 5G Security Toolbox, щоб зменшити залежність від "постачальників із високим рівнем ризику" для майбутніх телекомунікаційних мереж, що було сприйнято як політика скорочення закупівель обладнання в Huawei і його дрібнішого китайського конкурента ZTE.

Минулого року Берлін ухвалив закон, що дає змогу урядовим міністерствам втручатися в контракти телекомунікаційних компаній із Huawei, але цей закон залишає уряду більшу свободу дій під час запровадження обмежень.

Очікувалося, що новий уряд канцлера Олафа Шольца займе більш жорстку позицію щодо Китаю, але поки що він не втручається в ситуацію із залежністю телекомунікаційних компаній від Huawei.

Нагадаємо, Єврокомісія запропонувала два плани з посилення кібероборони та покращення військової мобільності у ЄС на тлі погіршення умов у сфері безпеки після вторгнення Росії в Україну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: