"Безрозсудні дії РФ виходять з-під контролю" – міністр оборони Словаччини

Вівторок, 15 листопада 2022, 22:09

Міністр оборони Словаччини Ярослав Надь висловив стурбованість через повідомлення про те, що дві російські ракети впали на територію Польщі, призвівши до загибелі двох людей.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Дуже стурбований падінням російських ракет у Польщі. Росія повинна пояснити, що сталося. Безглузді атаки на інфраструктуру повинні негайно припинитися. Безрозсудні дії Росії виходять з-під контролю", – написав Надь у Twitter.

Він додав, що перебуватиме на зв’язку з польським колегою Маріушом Блащаком та іншими членами Альянсу для узгодження відповіді.

Як відомо, в другій половині дня у вівторок Росія завдала масованого ракетного удару по території України, ракети впали неподалік від кордону з Польщею. Після цього прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький терміново скликав Комітет Ради міністрів з питань національної безпеки і оборони.

Раніше агенція АР повідомила: американська розвідка підтверджує, що російські ракети у вівторок перетинали повітряний простір Польщі, внаслідок чого загинули двоє людей. Але в Пентагоні офіційно цю версію не підтвердили.

Міністерство оборони Росії заявило, що "не має жодного стосунку" до нібито падіння ракет на території Польщі.

Польська сторона офіційно не підтверджувала, що інцидент пов'язаний із Росією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.