У Польщі поховали другого загиблого внаслідок падіння ракети у Пшеводуві

фото
Неділя, 20 листопада 2022, 17:24

У Пшеводуві в неділю відбувся похорон 59-річного Богдана Ч., другого загиблого внаслідок падіння ракети в селищі в Люблінському воєводстві біля кордону з Україною.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Polsat News.

Церемонія прощання розпочалася з меси у костелі Святого Брата Альберта. Після панахиди тіло Богдана Ч. перевезли на місцеве кладовище.

Чоловіка, який працював трактористом у селі Сетники, що біля Пшеводува, поховали з державними почестями, але, на прохання родини, в церемонії не брали участь військові.

 
Фото: РАР

На прощанні були присутні родичі загиблого, а також мешканці Пшеводува та навколишніх сіл. У заході також взяли участь Люблінський воєвода Лех Справка, радник президента Польщі професор Даріуш Дудек, генеральний консул України в Любліні Артем Валах, представник посольства України в Польщі та представники місцевої влади.

У суботу на тому ж кладовищі у Пшеводуві поховали 62-річного Богуслава Б., який також загинув унаслідок вибуху ракети. Чоловік був завідувачем складу зерносушильного комплексу, в який у вівторок влучила ракета.

У Польщі завершили обстеження місця вибуху ракети у прикордонному селі

Нагадаємо, вибух у Пшеводуві стався вдень 15 листопада, невдовзі після початку масштабного ракетного удару РФ по Україні, через що у Польщі скликали засідання Ради нацбезпеки. Спершу припускали, що на Пшеводув впала російська ракета і неофіційно повідомляли, що ракет могло бути дві. Згодом повідомили, що, за попередніми висновками польських та американських експертів, найімовірніше, це була ракета з української системи протиповітряної оборони.

Президент Польщі Анджей Дуда 16 листопада назвав вибух нещасним випадком. Також він заявив, що розуміє президента України Володимира Зеленського, який висловив переконання, що ракета, яка впала у вівторок на територію Польщі, була саме російською.

Вдень 18 листопада на місце вибуху допустили українських експертів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.