Українські експерти вже працюють на місці трагедії у Польщі - Кулеба 

П'ятниця, 18 листопада 2022, 14:27

Глава МЗС України Дмитро Кулеба повідомив, що українські експерти вже працюють на місці падіння ракети у Польщі, де загинули двоє людей.

Про це міністр повідомив у п’ятницю в Twitter, пише "Європейська правда".

"Українські експерти вже працюють на місці трагедії у Пшеводуві, спричиненої російським ракетним терором проти України", - зазначив Кулеба.

Він подякував польській стороні за надання доступу українським фахівцям. 

"Ми будемо продовжувати нашу співпрацю у відкритому та конструктивному ключі, як це роблять найближчі друзі", - додав глава української дипломатії.

Раніше голова Бюро міжнародної політики при президенті Польщі Якуб Кумох повідомив, що українські фахівці будуть допущені до місця падіння ракети у Пшеводуві. Перед тим розслідування вела спільна польсько-американська група.

Президент Польщі Анджей Дуда 16 листопада заявив, що вибухи на сході Польщі були нещасним випадком, і Варшава не вважає інцидент з ракетою нападом на країну, оскільки ракета, що впала, за словами Дуди, вірогідно, була випущена українськими силами ППО.

Також він заявив, що розуміє твердження українського колеги Володимира Зеленського, який говорив про непричетність України до падіння ракети в селищі Пшеводув у вівторок, унаслідок чого загинули дві людини.



Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.