У Литві кажуть про спроби мігрантів переходити кордон босоніж, щоб тиснути на прикордонників

Середа, 23 листопада 2022, 11:24

Литовські прикордонники почали фіксувати випадки, коли мігранти намагаються перетнути білорусько-литовський кордон босоніж - вочевидь, як додатковий аргумент для того, щоб їх впустили.

Як повідомляє LRT, про це розповіла міністерка внутрішніх справ Агне Білотайте, пише "Європейська правда". 

За її словами, є інформація про дев’ятьох людей, які були у такому вигляді і дуже легко одягнені, і двоє після того досі на лікуванні.  

Білотайте розповіла, що, за даними литовської сторони, у Білорусі мігранти, які сподіваються нелегально перейти кордон ЄС, продовжують проживати у наметових містечках і іншої альтернативи для них немає. "Ми знаємо, що часто ці люди зовсім не мають спорядження і не готові до зимових умов. Їх звідти не відпускають, і, можливо, це за рекомендацією білоруських представників влади вони опиняються на кордоні з Литвою без взуття, намагаючись тиснути", - прокоментувала Білотайте. 

За її словами, прикордонники почали видавати таким людям пакунки з теплим одягом та взуттям, але їх не пропускають.  

Вона додала, що сподівається на увагу до цього питання міжнародних гуманітарних організацій та що звернулася до Верховного комісара ООН у справах біженців і МКЧХ. 

Міністерка додала, що останнім часом чисельність білоруських прикордонників поблизу кордону з Литвою зросла, можливо навіть удвічі.

У понеділок на кордоні з Білоруссю розвернули майже 60 осіб, які намагалися нелегально потрапити в країну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: