У Франції розслідують незаконне фінансування виборчої кампанії, ймовірно, Макрона - ЗМІ

Четвер, 24 листопада 2022, 21:02

Національна фінансова прокуратура Франції заявила в четвер, що розпочала розслідування за підозрою у незаконному фінансуванні виборчих кампаній у 2017 та 2022 роках. 

Про це повідомило агентство АР, пише "Європейська правда".

У письмовій заяві прокурори повідомили, що вони хочуть провести роз'яснення після повідомлень у пресі.

Прокурори явно мали на увазі публікацію в газеті Le Parisien, яка раніше того ж дня повідомила про ймовірне розслідування щодо виборчої кампанії президента Еммануеля Макрона в 2017 році і його зв'язків з американською консалтинговою компанією McKinsey&Company.

У заяві прокуратури, без згадки Макрона чи його партії, зазначили, що 20 жовтня було розпочато судове розслідування з приводу ймовірних "невідповідних рахунків кампанії" та "скорочення статей бухгалтерського обліку" у зв'язку з консалтинговими компаніями, що працювали під час виборчих кампаній 2017 та 2022 років.

Російські пранкери подзвонили президенту Польщі від імені Макрона після падіння ракети

Наступного дня було розпочато ще одне розслідування у зв'язку з ймовірним фаворитизмом щодо цих кампаній, йдеться у повідомленні.

Варто зазначити, що фінансування виборчих кампаній у Франції суворо регулюється.

Газета Le Parisien, посилаючись на анонімні джерела, повідомила, що судді приділяють особливу увагу умовам, на яких було укладено деякі великі контракти між McKinsey та державою після обрання Макрона.

Це розслідування слідує за іншим, розпочатим у березні цього року французькою фінансовою прокуратурою, за підозрою у податкових махінаціях McKinsey. 

На той час компанія заявила, що "поважає французькі податкові правила, які застосовуються до неї".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.