Прем'єрка Франції заявила про нову хвилю COVID-19 і закликала носити маски

Вівторок, 29 листопада 2022, 18:46

Прем'єр-міністерка Франції Елізабет Борн заявила, що щодня виявляють понад 40 000 нових випадків коронавірусу, і висловила занепокоєння тим, що епідемія відновилася.

Про це пише Le Figaro, повідомляє "Європейська правда".

"Зростання кількості госпіталізацій за один тиждень майже на 10%, зростання кількості госпіталізацій у реанімації на 22% і 400 смертей від ковіду минулого тижня. Ця нова хвиля нагадує нам про те, що вірус не зник, епідемія, як і раніше, вражає і вбиває", - додала вона.

Прем'єрка також повідомила, що найближчими тижнями лікарні знову доведеться "справлятися з додатковим тиском" у зв'язку з відновленням ковіду, а також епідемією бронхіоліту, "найвищою за останні десять років".

"Ця ситуація чинить тиск на педіатричні служби, і вона посилюється особливо сильною епідемією сезонного грипу цього року", - сказала вона.

Борн закликала до застосування різних профілактичних заходів, зокрема носіння масок у людних місцях і в транспорті.

"Цього року рівень вакцинації проти грипу дуже низький", - попередила вона, додавши, що тільки 10% населення, яке входить до групи ризику, отримали вакцину від COVID-19.

Нагадаємо, Європейське агентство з лікарських засобів рекомендувало схвалити вакцину від коронавірусу, розроблену компанією Sanofi Pasteur.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.