Розвідка Британії: РФ з грудня ще більше посилить репресії законом про "іноагентів"

Середа, 30 листопада 2022, 09:16

Розвідка Британії відзначає, що з 1 грудня у РФ почнуть діяти поправки до закону про "іноагентів", завдяки яким можливе ще більше посилення репресій російською державою.

Про це йдеться у розвідувальному огляді міноборони Британії у середу, повідомляє "Європейська правда".

У британському оборонному відомстві нагадують, що в липні 2022 року президент Росії Владімір Путін затвердив поправки до Закону про іноземних агентів 2012 року, який широко використовувався для репресій противників режиму. Нові заходи мають набути чинності з 01 грудня 2022 року.

Британська розвідка: Росії навряд чи вдасться досягти прориву в районі Павлівки-Вугледара

Закон 2012 року визначав "іноземних агентів" як осіб чи організації, які отримують фінансову підтримку з-за кордону. Поправки розширять це визначення до тих, хто перебуває під невизначеним "впливом чи тиском" іноземних суб'єктів.

Міністерство юстиції також матиме право публікувати особисті дані та адреси "іноземних агентів", що майже напевно піддасть їх ризику переслідування.

"Нові закони ще більше розширять репресивні повноваження російської держави. Це продовжує тенденцію, яка намітилася після повернення Путіна на посаду президента в 2012 році, але різко прискорилася після вторгнення в Україну. Ймовірно, Кремль діє на випередження, щоб запобігти зростанню внутрішньої незгоди, оскільки конфлікт залишається невирішеним і все більше впливає на повсякденне життя росіян", - йдеться у зведенні.

Нагадаємо, напередодні британська розвідка вказала на недоліки російської моделі батальйонних тактичних груп у війні проти України.



Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: