Британія посилює міграційні правила для албанців

Вівторок, 13 грудня 2022, 18:00

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак під час виступу в Палаті громад у вівторок анонсував посилення міграційного законодавства й критеріїв для зменшення кількості албанців, які в’їжджають у країну.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Politico.

За словами Сунака, британське міністерство внутрішніх справ отримає нові інструкції, які дозволять опрацьовувати заяви від албанських громадян за "тижні, а не місяці", а багато інших заяв будуть швидко відхилятися.

Також уряд Британії змінить законодавство з протидії сучасному рабству, аби, як сказав британський прем’єр, цю систему не "експлуатували несправедливо", й збільшить кількість працівників, які займаються опрацюванням заявок про надання притулку.

Міграція до Британії досягла рекорду в понад 500 тисяч осіб за рік

Серед інших заходів – прискорена процедура вислання громадян Албанії з Великої Британії, та відмова від схеми з розміщення нелегальних мігрантів у готелях на користь більш бюджетних місць, наприклад студентських гуртожитків.

За даними британського уряду, за перші шість місяців 2022 року громадяни Албанії становили 18% нелегальних мігрантів, які прибули до Британії через протоку Ла-Манш. Багато з них просять притулку після прибуття, стверджуючи, що вони були продані як раби.

За даними міністерства внутрішніх справ Британії, кількість нерозглянутих заяв про надання притулку від усіх національностей станом на вересень перевищила 143 тисячі.

Міграція албанців до Британії є однією з непростих сторінок у двосторонніх відносинах і раніше змусила прем’єра Албанії Еді Раму звинуватити Лондон у використанні міграційної проблеми для виправдання власних невдач.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.