94-річна німкеня, яка не раз заперечувала Голокост, проведе рік за ґратами

фото
Середа, 14 грудня 2022, 23:03

Прокуратура Берліна відхилила скаргу 94-річної Урсули Гавербек, яка була засуджена до року позбавлення волі за заперечення Голокосту, яка стверджувала, що не може відбувати покарання в неволі за станом здоров’я.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Neue Westfälische.

Гавербек ще у квітні 2022 року було винесено вирок за те, що в одному з інтерв'ю вона заперечувала вбивство мільйонів євреїв за часів нацизму. Її апеляцію суд відхилив, тож жінка мала почати відбувати покарання вже наприкінці осені.

Але адвокат Гавербек надіслав медичну довідку, яка нібито доводила, що 94-річна жінка не може відбувати покарання у в'язниці за станом здоров’я. Після перевірки тюремним лікарем і це клопотання було відхилене.

Урсула Хавербек під час суду
Урсула Гавербек під час суду
Фото: Neue Westfälische

"Тюремний лікар підтвердив, що Урсула Гавербек придатна до ув'язнення, з рекомендацією розмістити її, якщо це можливо, на першому поверсі", – повідомив у коментарі Neue Westfälische речник прокуратури Берліна.

Очікується, що жінку відправлять до в’язниці Білефельд-Зенне відкритого типу – вона, серед іншого, дозволяє засудженим виходити протягом дня й паралельно працювати.

Однак не виключено, що пізніше Гавербек опиниться в закритій в'язниці Білефельд-Бракведе, якщо буде вирішено, що існує ризик повторного вчинення нею нових злочинів. Під час попередніх засуджень жінка вже переходила з відкритої в’язниці в закриту.

Німкеня Урсула Гавербек вкотре засуджена за заперечення Голокосту

Хоча в берлінській прокуратурі поки не називають терміну початку відбування Гавербек покарання, правоекстремістська партія Die Rechte, від якої жінка кілька років тому балотувалась на виборах до Європарламенту, вже заявила, що це станеться до Різдва.

94-річна Урсула Гавербек – відома ультраправа активістка, яка не раз притягувалась до відповідальності за заперечення Голокосту. Жінка зокрема відома заявами про те, що концтабір Аушвіц (де нацисти вбили мінімум 1,1 мільйона людей) не був табором знищення євреїв і там нібито не відбувалися масові вбивства.

У 2004 році Гавербек уперше притягли до відповідальності за заперечення Голокосту, наклавши штраф. Наступні суди над жінкою (яка їх часто ігнорувала) завершувалися тюремними ув’язненнями, останній – у 2018 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: