Конституційний суд Німеччини залишив за ґратами 89-річну неонацистку

фото
П'ятниця, 3 серпня 2018, 15:33

Конституційний суд Німеччини відхилив апеляцію 89-річної німкені, засудженої за заперечення Голокосту.

Про це пише Spiegel.

Кара за заперечення геноциду націонал-соціалістів не порушує основне право на свободу вираження поглядів, постановив суд.

 

Урсулу Гавербек, висунуту провідним кандидатом від партії "Праві" для участі у виборах до Європарламенту в 2019 році, засудили до 2,5 років позбавлення волі за 8 звинуваченнями у запереченні Голокосту. 

Виступаючи з останнім словом в кінці судового засідання Гавербек заявила, що табір Освенцим був не концентраційним, а трудовим, і людей там не знищували в газових камерах. Гавербек неодноразово заперечувала Голокост в матеріалах, опублікованих в газеті "Голос рейху", яка виходить у місті Ферден.

Вироки стосовно Гавербек були винесені судами в Фердені, Детмольді, Гамбурзі та Берліні. У травні 2018 року вона була заарештована.

Варто зазначити, що конституційна скарга іншого позивача, якого було оштрафовано за заперечення нацистського геноциду, отримала успіх. Обвинувальний вирок можна виносити щодо висловлювань, які, ймовірно, загрожують суспільному миру, сказано в підставах. Гавербек є символічною фігурою для ультраправих.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.