В успіх Brexit нині вірить лише кожен третій британець, хто за нього голосував – опитування

Субота, 24 грудня 2022, 15:02

Третина британських виборців, які на референдумі 2016 року голосували за вихід із Європейського Союзу, вважають Brexit успішним, тоді як понад 40% вважають, що Brexit виявився гіршим, ніж вони вважали під час голосування.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", свідчать дані опитування агенції YouGov для газети The Times.

Чверть (23%) тих, хто голосував за Brexit, вважають, що він негативно вплинув на місце Британії у світі, 34% зазначають, що він виявився поганим для британської економіки, а 41% – погоджуються, що це негативно вплинуло на імміграцію.

Опитування YouGov також показало, що більшість виборців, які голосували за вихід з ЄС у 2016 році, тепер підтримують більш тісні відносини з Європою – зокрема й можливість приєднання до єдиного ринку (42% за, 24% проти).

Три чверті британських фірм заявили, що угода про Brexit не сприяла розвитку бізнесу

Більше половини опитаних (51%) вважають, що відносини Великої Британії з ЄС є надто далекими, 11% - надто близькими, а 18% вважають, що вони є приблизно правильними.

було багато ентузіазму щодо спроб змінити результати референдуму про вихід з ЄС. Хоча лише 20 відсотків усіх виборців вважають, що Brexit був добрим для Британії, лише 47 відсотків проголосували б за його скасування.

Якщо брати ставлення всіх британців до Brexit, то успішним його вважають 15%, ще 53% – невдалим.

За даними опитування YouGov, що якби референдум щодо Brexit відбувся сьогодні, 47% проголосували б за повернення Британії до ЄС, 34% хотіли б залишитися за його межами, ще 10% не визначились із думкою, ще 8% – не голосували б.

The Times вказує, що це перше поглиблене дослідження ставлення до Brexit з моменту стабілізації ситуації з COVID-19. Воно показує все більше занепокоєння серед тих, хто проголосував за те, щоб залишитися в ЄС у 2016 році, і тих, хто проголосував за те, щоб вийти.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак підтвердив свою прихильність до Brexit на тлі повідомлень про те, що уряд може шукати більш тісну угоду з ЄС у "швейцарському стилі".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: