Прем'єр Британії заявив, що підтримує Brexit і не піде на зближення з ЄС

Понеділок, 21 листопада 2022, 16:39

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак підтвердив свою прихильність до Brexit на тлі повідомлень про те, що уряд може шукати більш тісну угоду з ЄС у "швейцарському стилі".

Про це повідомляє Sky News, пише "Європейська правда".

Сунак заявив, що він "однозначно" не повернеться до будь-якого узгодження із законами ЄС.

"Я голосував за Brexit, я вірю в Brexit і я знаю, що Brexit може принести і вже приносить величезні вигоди і можливості для країни", - сказав він.

Серед переваг  Сунак назвав "належний контроль над нашими кордонами", коли йдеться про міграцію ": "Ми не змогли зробити це всередині Європейського Союзу, принаймні зараз ми це контролюємо".

Brexit завадив багатьом іноземним працівникам безперешкодно працювати у Британії, і компанії з усіх сил намагаються набрати персонал - особливо в таких галузях, як готельний бізнес, який останніми роками значною мірою покладався на європейський персонал.

Водночас Сунак наголосив, що  Британія має "один з найпривабливіших візових режимів у світі для підприємців та висококваліфікованих спеціалістів", додавши, що "першочерговим завданням Британії є боротьба з нелегальною міграцією".

Британські ЗМІ раніше повідомили, що в уряді розглядають можливість укладення нової угоди з ЄС, подібної до угоди зі Швейцарією, з метою поліпшення економічних зв'язків - особливо після нещодавніх ринкових потрясінь, які завдали шкоди британській економіці, і поточних проблем, пов'язаних з протоколом щодо Північної Ірландії.

Ця угода передбачає, що швейцарці отримали вибірковий доступ до єдиного ринку і скасовує перевірки багатьох товарів, але означає, що вони є частиною Шенгенської зони спільних подорожей і платять в казну блоку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: