Румунія не винна у міграційних проблемах Австрії і заслуговує на Шенген - глава МВС

Середа, 7 грудня 2022, 12:37

Міграційні проблеми, з якими стикається Австрія, не залежать від Румунії.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Лучіан Боде, пише "Європейська правда" з посиланням на Euractiv.

Коментар Боде прозвучав у відповідь на заяву Австрії про те, що вона виступає проти приєднання Румунії до Шенгенської зони через велику кількість мігрантів, які проходять через цю країну.

"Категорично не слід незаслужено і необґрунтовано карати Румунію. "Без сумніву, Румунія відповідає всім технічним умовам для вступу до Шенгенської зони", - заявив Боде.

Міграційні потоки не проходять повз Румунію, і Румунія не є генератором цього потоку, додав міністр у відповідь на повідомлення про те, що Австрія є єдиною перешкодою на шляху Румунії до Шенгену.

Тим часом канцлер Австрії Карл Негаммер знову заявив, що Відень виступає проти приєднання Румунії та Болгарії до Шенгенської зони.

"Необхідно більше часу... з боку Австрії ще багато запитів", - сказав канцлер у вівторок, напередодні саміту ЄС-Західні Балкани в Тирані.

За даними Австрії, понад 75 000 іммігрантів потрапляють на її територію, зокрема через Румунію і Болгарію. Бухарест, однак, заперечує, що велика кількість мігрантів перетинає його кордони.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: