У Білорусі пошкодили ще один монумент над похованням поляків

Середа, 7 грудня 2022, 20:38

У Гродно в Білорусі невідомі пошкодили меморіал над похованням поляків, відомий як Катинський хрест, вирвавши таблички на монументі.

Як повідомляє "Європейська правда", про це розповів у своєму Facebook віцепрезидент Спілки поляків у Білорусі Марек Занєвський. 

За його словами, з монумента вирвали меморіальні таблички, де були написи польською та білоруською мовами. З оприлюдненого відео важко зрозуміти, чи постраждав сам хрест і таблички з іменами. 

 

"Це знакове і дуже важливе місце для поляків з Гродно та всього регіону. На жаль, наступ на польськість у Білорусі триває. Національні меншини, місця пам’яті, поховання військових, школи, освіта, будь-що польське білоруська влада розглядає як ворожий елемент", - написав він. 

Повідомлення про руйнування польських поховань у Білорусі почали масово надходити влітку 2022 року. 

Після перших випадків МЗС Польщі висловило протест проти осквернення у Білорусі пам'яток полякам та їхніх могил. Наголошувалося, що це відбувається головним чином на території Гродненської області, де розташовано близько 550 поховань польських солдатів, учасників народних повстань.

МЗС Білорусі після першого інциденту заявило, що ніхто не руйнував тамтешнє поховання польських солдатів, бо його не було офіційно зареєстровано.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: