У Латвії думають залишити підвищені заходи безпеки на кордоні з Білоруссю на постійній основі

Вівторок, 17 січня 2023, 09:08

Уряд Латвії допускає зміни до законодавства для "нормалізації" посилених заходів безпеки на кордоні з Білоруссю, для задіяння яких зараз потрібен режим надзвичайної ситуації. 

Як повідомляє Delfi, пише "Європейська правда", про це у коментарі ЗМІ сказав прем’єр Кріш’яніс Каріньш.

За його словами, доповідь про необхідні зміни до регулювання на територіях поблизу кордону з Росією та Білоруссю розглянуть у вівторок.

Мін’юст Латвії радить більше не оголошувати режим надзвичайної ситуації на кордоні з Білоруссю, тоді як в МВС вважають, що його варто продовжити. 

Каріньш зазначив, що останні півтора року ситуація на латвійсько-білоруському кордоні майже незмінна, мігранти, які сподіваються потрапити у ЄС через територію Білорусі, і далі намагаються непомітно перетнути кордон.

Каріньш вважає, що так може тривати ще дуже довгий час, тож варто подумати про довготривале регулювання для цих нових реалій, щоб для підтримання заходів не потрібен був режим надзвичайної ситуації.

Оскільки цей пакет ще не розробили, цього разу режим надзвичайної ситуації, швидше за все, продовжать. 

Лідер парламентської фракції "Об’єднаного списку" у своєму виступі згадав, що якщо у серпні 2022 року прикордонники розвернули на кордоні близько 300 осіб, які намагались нелегально перетнути того, то у грудні - понад тисячу. 

Нагадаємо, у липні Єврокомісія схвалила запит Латвії на 63 мільйонів євро для укріплення кордону з Білоруссю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: