Джонсон пояснив, чому Путін не наважиться на ядерний удар

Середа, 18 січня 2023, 18:48

На думку колишнього британського прем’єра Бориса Джонсона, Росія не втілить у життя свої погрози щодо ядерного удару по Україні, оскільки втратить підтримку навіть своїх традиційних союзників й отримає збройну відсіч Заходу.

Про це Джонсон розповів в інтерв’ю "Європейській правді".

"Що стосується ядерних речей – ми надіслали чіткий аргумент Путіну, і він його почув. А зараз дуже важливо, щоби ми не дозволили Путіну перевести все у обговорення ядерного протистояння між НАТО і Росією", – зазначив він.

Експрем’єр Британії застеріг, що Заходу слід не потрапити у пастку Путіна, коли він починає говорити "про якусь ядерну логіку чи ядерне протистояння".

"Я вважаю, що імовірність цього (застосування ядерної зброї) зникаюче мала. Якщо Росія застосує ядерну зброю, то Путін просто перестане бути членом людської цивілізації. А всі "невизначені" держави – країни Перської затоки, Індія, інші держави Азії, Африки тощо – всі вони будуть втрачені для Путіна", – вказав він.

Джонсон додав, що в разі ядерного удару "Захід, я вважаю, буде змушений завдати удар відплати", але відмовився уточнювати деталі такого удару.

"Крім того, нинішнє заморожування російської економіки буде абсолютно ніщо у порівнянні з тим, що ми зробимо з Росією Путіна після того, як він завдасть ядерний удар. Для пересічних мешканців Росії це буде абсолютною катастрофою. Через все це ядерний удар просто не відбудеться", – зазначив політик.

Нагадаємо, що восени минулого року, коментуючи це ж питання, Джонсон також скептично поставився до можливості ядерного удару Росії. За його словами, Путін був би божевільним, якби пішов на такий крок.

Дивіться повне інтерв’ю з Борисом Джонсоном для "Європейської правди".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.