Уряд Австрії виділяє 675 млн євро для компенсації тарифів на електроенергію

Середа, 18 січня 2023, 20:29

Федеральний уряд Австрії в середу оголосив про задіювання механізму компенсацій цін на електроенергію для споживачів, яка дозволить заощадити кожному домогосподарству 80 євро – тобто понад 80% вартості зростання тарифів.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Kurier.

Як підкреслила міністерка захисту клімату Австрії Леонор Гевесслер на засіданні уряду в середу, компенсація тарифів – важлива підтримка, особливо нині, в умовах зростання цін на електроенергію, а тому це – необхідний крок.

Гевесслер, однак, також розкритикувала комунальні служби за надто швидке підвищення цін, а потім дуже повільне їх зниження, привітавши заяву Федерального антимонопольного відомства про початок відповідних розслідувань.

За даними австрійського уряду, заходи компенсації тарифів обійдуться бюджету у 675 мільйонів євро.

Нагадаємо, план замороження цін на електроенергію з грудня 2022 по червень 2024 року на тлі енергетичної кризи було затверджено урядом Австрії ще у вересні.

План передбачає, що споживачі платитимуть за споживання електроенергії за фіксованою ціною обсягом до 2900 кіловат-годин, що дорівнює середньому показнику для 80% австрійських домогосподарств. За електроенергію за межами цього ліміту треба буде платити за ринковою ціною.

Як повідомлялось, міністерка оборони Австрії Клаудія Таннер вважає, що Європейський Союз повинен готуватись до можливого повного відключення електроенергії, ризик чого значно зріс у зв’язку з повномасштабною війною Росії проти України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: