Австрія заморозить ціни на електроенергію до середини 2024 року

Середа, 7 вересня 2022, 19:17

Рада міністрів Австрії в середу схвалила план замороження цін на електроенергію з грудня 2022 по червень 2024 року на тлі енергетичної кризи.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на пресреліз австрійського уряду.

"Кожен в Австрії повинен мати змогу заплатити за базові потреби в електроенергії. Цей найважливіша мета замороження цін на електроенергію, яку ми ухвалили на сьогоднішньому засіданні ради міністрів", – оголосив канцлер Австрії Карл Негаммер.

За його словами, фіксована ціна стосуватиметься споживання електроенергії обсягом до 2900 кіловат-годин, що дорівнює середньому показнику для 80% австрійських домогосподарств. За електроенергію за межами цього ліміту треба буде платити за ринковою ціною.

Тепер рішення уряду має затвердити парламент Австрії. Очікується, що це може статися вже у жовтні.

Раніше канцлер Австрії Карл Негаммер запропонував Європейському Союзу відв’язати вартість електроенергії від ціни на газ, що, на його думку, допоможе стримати їхнє подальше зростання. Цю пропозицію можуть обговорити на екстреному засіданні Ради ЄС у п’ятницю.

Як повідомлялося, Єврокомісія запропонує державам членам встановити верхню межу ціни російського газу, а також запровадити інші заходи для зменшення наслідки енергетичної кризи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.