У новому пакеті військової допомоги Польщі – зенітні установки С-60

Четвер, 19 січня 2023, 19:29

Польща на зустрічі представників оборонних відомств країн Європи в Естонії оголосила про новий пакет військової допомоги Україні.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", йдеться в декларації, підписаній учасниками зустрічі.

Новий пакет військової допомоги Польщі складається із зенітних установок С-60 та 70 тисяч одиниць боєприпасів до них. С-60 – це розроблений у 1940-х роках радянський зенітно-артилерійський комплекс, що використовує зенітні гармати калібру 57 міліметрів.

Також зазначається, що Польща вже передала Україні 42 бойові машини піхоти та навчальні пакети для двох механізованих батальйонів, а також продовжує постачання 155-мм гаубиць KRAB та різних видів боєприпасів для Збройних сил України.

Окремо наголошується, що Польща готова передати Україні роту (чотирнадцять) танків Leopard 2 з тисячею боєприпасів, але лише в межах міжнародної коаліції.

Раніше в четвер прем’єр Польщі Матеуш Моравецький натякнув, що Варшава може передати Україні роту танків німецького виробництва Leopard 2 і без згоди Берліна, якщо чекатиме погодження надто довго.

Нагадаємо, міністри оборони й представники міністерств оборони дев’яти країн Європи підписали "Талліннську декларацію", де міститься зобов’язання подальшої військової допомоги Україні на тлі її війни з РФ.

Читайте також: Оборона з урахуванням уроків України: як Польща оновлює план дій на випадок війни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: